Nagyi szezámmagos, sajtos rúdja, amit nem lehet abbahagyni
Nem kell keleszteni, pihentetni, ahogy összeállítod a tésztát, rögtön sütheted is a szezámmagos, sajtos rudat.
Ennél egyszerűbb sajtosrúdreceptet aligha találsz. A tészta omlós, feljön szép magasra, és villámgyorsan összeállíthatod. Bevetheted akkor, ha vendégek érkeznek, vagy csak nassolni szeretnél, esetleg kiadós leves mellé készítenél valami finomat. Ezt a receptet képtelenség elhibázni, viszont villámgyorsan elfogy.

Szezámmagos-sajtos rúd
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 1.5 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- szezámmag
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a sütőport, a sót, a puha vajat, a reszelt sajt felét, és annyi tejfölt, amennyit felvesz. Gyúrd össze, ha sima és szép fényes, lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül félujjnyi vastagra. Kend meg felvert tojással, szórd meg a szezámmaggal és a maradék reszelt sajttal.
Vágd fel éles késsel vagy derelyevágóval tetszés szerinti csíkokra. Rendezd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha szép piros a tészta, vedd ki a sütőből.
