Szedres, rácsos pite linzertésztából: ezeket a hibákat ne kövesd el a tészta készítésekor
Az omlós, szedres pitét friss és mirelit gyümölcsből is elkészítheted. A vajas tésztát a lehető leggyorsabban állítsd össze!

Szedres, rácsos pite linzertésztából: ezeket a hibákat ne kövesd el a tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Linzert sütni nem nagy ügy, de nem árt, ha betartasz néhány szabályt. Akkor lesz igazán omlós és puha, ha a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül a tésztába. Rácsozva mindenkinek jobban tetszik, pedig semmivel nem bonyolultabb, mint a sima pite. A savanykás szeder jól passzol az édes tésztához. 

Szedres rácsos pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 40 dkg szeder
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a kétféle cukorral és a sóval. Morzsold bele a hideg, kis darabokra vágott vajat. Sokan puha vajat használnak, ám akkor kevésbé lesz omlós a tészta. Add hozzá a tojássárgáját, és gyúrd össze. Gyorsan dolgozz, ha nem áll össze a tészta, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.  
 

Pihentetés után a háromnegyedét nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és rakd is bele. A szélére is kerüljön tészta, a maradékot tedd félre. A megmosott szedret keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával, majd oszlasd el a tésztán. A maradékból sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a pite tetejét. Előmelegített sütőben, 170 fokon 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük