Szedres, rácsos pite linzertésztából: ezeket a hibákat ne kövesd el a tészta készítésekor
Az omlós, szedres pitét friss és mirelit gyümölcsből is elkészítheted. A vajas tésztát a lehető leggyorsabban állítsd össze!

Szedres, rácsos pite linzertésztából: ezeket a hibákat ne kövesd el a tészta készítésekor
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Linzert sütni nem nagy ügy, de nem árt, ha betartasz néhány szabályt. Akkor lesz igazán omlós és puha, ha a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül a tésztába. Rácsozva mindenkinek jobban tetszik, pedig semmivel nem bonyolultabb, mint a sima pite. A savanykás szeder jól passzol az édes tésztához. 

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 40 dkg szeder
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a kétféle cukorral és a sóval. Morzsold bele a hideg, kis darabokra vágott vajat. Sokan puha vajat használnak, ám akkor kevésbé lesz omlós a tészta. Add hozzá a tojássárgáját, és gyúrd össze. Gyorsan dolgozz, ha nem áll össze a tészta, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára.  
 

Pihentetés után a háromnegyedét nyújtsd ki akkorára, mint a piteformád, és rakd is bele. A szélére is kerüljön tészta, a maradékot tedd félre. A megmosott szedret keverd össze a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával, majd oszlasd el a tésztán. A maradékból sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a pite tetejét. Előmelegített sütőben, 170 fokon 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük