Fedett szedres pite friss gyümölccsel: egészen puha lesz a tészta
A fanyar szeder fahéjjal, édes, omlós tésztával mennyei. Ez a linzerrecept mindig beválik a pitékhez.

szedres-fedett-pite
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

8 nadrág esküvőre vendégként, ha nem vagy kiöltözős típus: kényelmes és elegáns darabokat mutatunk »

A- és C-vitaminnal megpakolt smoothie bőröregedés ellen: alaposan kivasalja a ráncokat »

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás pitén túl is van élet! Cseréld a gyümölcsöt például friss, egészséges és finom szederre! Lehet desszert, de egy leves vagy főzelék mellé főételként is az asztalra kerülhet. Az alapja omlós linzertészta. Tehát fontos, hogy hideg vajjal, gyorsan dolgozz, és pihentesd a tésztát nyújtás előtt. A már szinte krémes, gyümölcsös töltelék a fahéjtól még izgalmasabb. 

Szedres pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 35 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa vagy dió
Recept idők

Elkészítés:

Az átszitált lisztet vegyítsd a sóval, a kétféle cukorral, morzsold össze a hideg, reszelt vajjal. Amikor elég morzsalékos, rakd hozzá a tojást. Ha szükséges, adj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Dolgozd össze, majd amikor már elég rugalmas, vedd ketté, és formázz belőle cipókat. Pihentesd a hűtőben legalább fél órát. 

Közben a töltelékhez a szedret alaposan mosd meg, rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, a citrom levét, a fahéjat és a keményítőt. Kevergetve forrald össze. 
 

Lisztezett felületen nyújtsd ki az egyik gombócot, és béleld ki vele a vajjal kikent, liszttel megszórt piteforma alját és oldalát is. Szórd meg reszelt dióval vagy zsemlemorzsával, majd egyengesd rá a szedres tölteléket. Borítsd be a másik kinyújtott tésztával. Szurkáld meg villával, vagy vagdosd be néhány helyen. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.
A klasszikus rácsos, meggyes pite is nagy kedvenced lesz. Ne spórolj a töltelékkel! 

Ezt is szeretjük