Álomfinom szedres muffin: csak keverd össze a tésztát, és dobj bele gyümölcsöt
Az illatos, kicsit fanyar szedres muffin a tésztába kerülő tejföltől lesz nagyon puha.

szedres-muffinok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffin mindig tuti befutó, szederrel pedig mennyei. Végtelenül könnyű dolgod lesz vele, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. A lágy, édes tészta és a savanykás szeder tökéletes összhangban vannak egymással. Most már hozzájuthatsz a friss gyümölcshöz, szezonon kívül pedig mirelit szedret is használhatsz. 

Szedres muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg szeder
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá a tojást, és forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet. Végül dolgozd hozzá a tejfölt, majd a megmosott, lecsepegtetett szedret. 

Kanalazd a masszát papírkapszlival kibélelt muffinsütőbe úgy, hogy a tészta a forma kétharmadáig érjen, mert sütés közben a muffinok jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során az egyik muffinba szúrt tűre nem ragad tészta, biztosan elkészült. 
A gyümölcskocsonya is finom, gyors és nagyon mutatós. Fanyar szederrel még jobb lesz.

Ezt is szeretjük