30 perces, puha szedres muffin: a tésztát keverd össze, és dobj bele gyümölcsöt
Ha gyors, egyszerű gyümölcsös sütire vágysz, a szedres muffin tökéletes választás.

szedres-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az antioxidánsban és a vitaminokban gazdag, kicsit fanyar szeder önmagában is mennyei, de szinte kívánkozik a legkülönfélébb süteményekbe. A muffinnal soha nem lehet melléfogni. A lédús gyümölcsnek és a joghurtnak köszönhetően a tészta puha lesz, és napokig nem szárad ki. 

Szedres muffin receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg szeder
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. A tojásokat üsd egy másik edénybe, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Adagold hozzá a joghurtot, az olajat, majd részletekben forgasd bele a lisztes keveréket. Keverd homogénre a tésztát, végül dolgozd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.

Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a gyümölcsös masszát. Arra ügyelj, hogy ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a muffinok jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a tésztát a sütőből, teszteld tűpróbával! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.  
Fekete-erdő sütit muffinformában is készíthetsz, sőt így sokkal egyszerűbb. 

Ezt is szeretjük