Szaftos csirkés húspogácsa - Ízfokozó nélkül is nagyon finom
Ha alakbarát húspogácsát keresel, ez az! Az íze pedig felülmúlja az összes boltit.
Ez a csirkés húspogácsa biztosan nem lesz száraz, viszont nagyon ízletes. Kínálhatod tetszőleges körettel, teheted buciba, és salátával is remek. A kisebb pogácsákat akár muffinformában is elkészítheted. Ha sütőben sütöd, megúszod az olajszagot, és nem fog tocsogni a hús az olajban.
Szaftos csirkepogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell darált
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet daráld le, vagy a legjobb, ha megkéred a hentest, hogy ezt a műveletet végezze el. Rakd egy tálba, keverd hozzá az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, és szórj hozzá egy evőkanál zsemlemorzsát. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, majd mehet hozzá az apróra vágott petrezselyem. A masszát alaposan gyúrd össze. Formálj belőle tetszőleges nagyságú gombócokat, kicsit lapogasd meg a tenyereddel, és szórd meg kevés zsemlemorzsával.
Ha igazán diétásan készítenéd, akkor rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Félidőben forgasd át a pogácsákat, hogy egyformán piruljanak. Sütheted a húst olajban, akkor oldalanként körülbelül négy-négy perc alatt lesznek szép aranybarnák.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció