Pikáns szabolcsi töltött káposzta - Vadhúsból még különlegesebb lesz
A vadhúsból készült szabolcsi töltött káposzta igazi ínyencség, aminek az elkészítéséhez nincs szükség hókuszpókuszra.

Pikáns szabolcsi töltött káposzta - Vadhúsból még különlegesebb lesz
Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

Tisztább és matt bőr tág pórusok nélkül: kapásból 6 érvet tudunk az arckefe mellett »

10 esküvői ruhatrend, amit ismerned kell, ha idén mész férjhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongsz a vadhúsért, feltétlenül készíts belőle szabolcsi töltött káposztát! Csejtei Tamás receptjével te is királyi lakomát csaphatsz. Ehhez hasonló, különleges recepteket láthatsz a Vadászok konyhája című műsorban, csütörtökönként 17 órától, a DoQ műsorán.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 kg darált vaddisznóhús
  • 30 dkg gersli
  • 10 dkg szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A fejes káposztát mosd meg, majd vágd ki a torzsáját, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és blansírozd meg, azaz főzd elő. A főzőlevet ne felejtsd el félretenni, mert szükséged lesz rá a későbbiekben. A kihűlt káposztalevelek vastagabb részét vágd le és tedd félre.

 

Ezután a frissen darált vaddisznóhúst rakd egy tálba, keverd hozzá a szalonnán lepirított, finomra aprított vöröshagymát, a sót, a borsot, végül egy tojást. Ízlés szerint add hozzá a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát, valamint az alaposan megmosott gerslit. Az egészet jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe. Amíg a vaddisznóhús áll, vágd szeletekre a megtisztított vöröshagymát, az előzőleg félretett káposztaleveleket pedig szeld csíkokra. A darált húst töltsd a kiterített levelekbe a hagyományos módon.
 

A töltött káposztákat helyezd egy előzetesen beáztatott cserépedénybe. Öntsd tele paradicsomlével, és adj hozzá a megmaradt főzőléből annyit, hogy az ellepje a tölteléket, majd fedd le. Tedd a sütőbe, és süsd készre 180 fokon két óra alatt, majd forrón, friss tejföllel tálald.

Blog.hu ajánló