Krémes svéd mandulatorta gluténmentesen: liszt nem kell a mennyei sütihez

A svéd mandulatorta gazdag vajas krémmel megkenve, liszt nélkül, darált mandula felhasználásával készül.

sved mandulatorta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a gluténmentes svéd mandulatorta nem csak annak fog ízleni, akinek egészségügyi okokból kerülnie kell a lisztet. A tésztája tojásfehérjéből és darált mandulából áll, a tetejét pedig gazdag, vajas krém vonja be.

Svéd mandulatorta

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához

  • 22 dkg darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje

A krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a cukrot, és így verd tovább fényesre. Végül óvatosan forgasd bele a darált mandulát is. Simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe húsz percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

A krémhez a tojássárgákat egy kis lábosban keverd el a cukorral, az étkezési keményítővel és a vaníliarúd kikapart magjaival. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett főzz belőle sűrű krémet. Ha már kicsit kihűlt, apránként add hozzá a vajat. Az így kapott krémet egyengesd el a torta tetején és oldalán. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, és szórd meg vele a tortát.

Brownie-t is készíthetsz gluténmentesen, mandulaliszttel. Az alábbi változat mogyorókrémmel a legfinomabb.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük