A híres, svéd húsgolyó receptje: otthon is egyszerűen elkészítheted
Ha kóstoltad már a híres, svéd bútoráruház utánozhatatlan húsgolyóját, biztos te magad is szívesen elkészítenéd otthon.
A svéd húsgolyó ugyanazon az elven készül, mint a magyar, de kisebb annál, és többféle fűszerrel ízesítik. Különösen finom, ha áfonyalekvárral vagy barnamártással tálalod. Készülhet borjú-, marha- vagy sertéshúsból, de akár vegyítheted is a különböző fajtákat. Különlegesen finom ízüket többek között a dijoni mustárnak köszönhetik, és annak, hogy nem olajon, hanem olvasztott vajon sülnek ropogósra.
Svéd húsgolyók receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús (borjú, sertés vagy marha)
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 csokor metélőhagyma (snidling)
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A darált húst rakd egy tálba, keverd össze a zsemlemorzsával, reszeld hozzá a hagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejszínt, és gyúrd össze. Adagold bele a mustárt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az apróra vágott snidlinget. Kézzel keverd össze, és nedves tenyérrel gyúrj belőle kisebb gombócokat.
Egy serpenyőben olvassz vajat, és ezen süsd ropogósra a húsgolyók minden oldalát.
Tálald áfonyalekvárral vagy selymes barnamártással.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció