Sütőtökös muffin
A szezon sztárja
Az ősz a sütőtök szezonja, szeptember vége felé megjelennek a boltok polcain a mindenféle formára vágott sárga zöldségek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Muffint sütni évszaktól függetlenül bármikor tudsz, de érdemes mindig az aktuális alapanyagokból készítened, tehát ősszel a sütőtökös muffin legyen terítéken!

Mint minden muffinnak, ennek is jól áll némi mazsola a tésztájába rejtve, és a tetejére kent cukormáz sem árt neki.

Sütőtökös muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Fogd meg a sütőtököt, ne engedd el, és darabold három-négy nagyobb részre, majd süsd meg a sütőben, 240 fokon, természetesen a magház nélkül. Ha már kicsit kormosak a sarkai, akkor biztosan jó, és nem is baj, ha picit megégnek - tényleg csak picit. Miután szépen megsültek, pürésítheted őket, majd ha ezen túlestél, keverd össze a vajjal és a tojásokkal, aztán tedd egy kicsit félre.

A lisztet add a cukorhoz és a sütőporhoz, majd hintsd meg őket a csipetnyi sóval, aztán folyamatos keverés mellett adagold ezt az egészet a sütőtökös-vajas masszához. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a muffinmasszát pedig adagold kis papírkosarakba, majd helyezd el őket a kedvenc muffinformádban. Körülbelül 20 perc alatt készre sülnek a sütőben, és már eheted is őket.

Almás édességek

A gyümölcs, amit szinte egész évben könnyedén be tudsz szerezni, és a legjobb süteményeket készítheted belőle, nem más, mint az alma.

Ezt is szeretjük