Sütőtökös muffin
Az ősz a sütőtök szezonja, szeptember vége felé megjelennek a boltok polcain a mindenféle formára vágott sárga zöldségek.
Muffint sütni évszaktól függetlenül bármikor tudsz, de érdemes mindig az aktuális alapanyagokból készítened, tehát ősszel a sütőtökös muffin legyen terítéken!
Mint minden muffinnak, ennek is jól áll némi mazsola a tésztájába rejtve, és a tetejére kent cukormáz sem árt neki.
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Fogd meg a sütőtököt, ne engedd el, és darabold három-négy nagyobb részre, majd süsd meg a sütőben, 240 fokon, természetesen a magház nélkül. Ha már kicsit kormosak a sarkai, akkor biztosan jó, és nem is baj, ha picit megégnek - tényleg csak picit. Miután szépen megsültek, pürésítheted őket, majd ha ezen túlestél, keverd össze a vajjal és a tojásokkal, aztán tedd egy kicsit félre.
A lisztet add a cukorhoz és a sütőporhoz, majd hintsd meg őket a csipetnyi sóval, aztán folyamatos keverés mellett adagold ezt az egészet a sütőtökös-vajas masszához. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a muffinmasszát pedig adagold kis papírkosarakba, majd helyezd el őket a kedvenc muffinformádban. Körülbelül 20 perc alatt készre sülnek a sütőben, és már eheted is őket.
Almás édességek
A gyümölcs, amit szinte egész évben könnyedén be tudsz szerezni, és a legjobb süteményeket készítheted belőle, nem más, mint az alma.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- spenót
- vacsora
Spenótos-juhtúrós rakott tészta
- vacsora
- tészta
Cukkinis-baconös tészta
- sajt
- vacsora