Fűszeres, sütőtökös röszti - Kívül ropogós, belül szinte krémes
Gyors és egyszerű fogás: a sütőtökből készült rösztit imádni fogod!
Sokkal egészségesebb lesz a röszti, ha nem krumpli, hanem sütőtök az alapja! A kicsit édeskés ízt ellensúlyozd markánsabb fűszerekkel. Kínálhatod önálló fogásként vagy szaftosabb húsok mellé köretként. Tejföllel, mártogatósokkal tálalva még nagyobb élvezettel fogyasztja el mindenki.
Sütőtökös röszti
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sütőtök
- 1 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 db vöröshagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- római kömény
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, szedd ki a magját, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Kicsit csavard ki, majd rakd hozzá a lisztet és az apróra vágott hagymát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, szerecsendióval, és jól keverd össze a masszát.
Forrósíts olajat egy serpenyőben vagy lábosban, és egy evőkanál segítségével halmozd bele a sütőtökös masszát. Kicsit lapogasd meg, majd mindkét oldalát süsd meg körülbelül négy-öt perc alatt. A fordításnál légy óvatos. A sütőtökös rösztiket szedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció