Fűszeres, sütőtökös röszti - Kívül ropogós, belül szinte krémes

Gyors és egyszerű fogás: a sütőtökből készült rösztit imádni fogod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal egészségesebb lesz a röszti, ha nem krumpli, hanem sütőtök az alapja! A kicsit édeskés ízt ellensúlyozd markánsabb fűszerekkel. Kínálhatod önálló fogásként vagy szaftosabb húsok mellé köretként. Tejföllel, mártogatósokkal tálalva még nagyobb élvezettel fogyasztja el mindenki.

sutotokos-roszti-recept

Sütőtökös röszti

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sütőtök
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • római kömény
Recept idők

Elkészítés:

A tököt hámozd meg, szedd ki a magját, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Kicsit csavard ki, majd rakd hozzá a lisztet és az apróra vágott hagymát. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, szerecsendióval, és jól keverd össze a masszát.


Forrósíts olajat egy serpenyőben vagy lábosban, és egy evőkanál segítségével halmozd bele a sütőtökös masszát. Kicsit lapogasd meg, majd mindkét oldalát süsd meg körülbelül négy-öt perc alatt. A fordításnál légy óvatos. A sütőtökös rösztiket szedd papírtörlőre, és itasd le róluk az olajat.

sutotokos-roszti

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük