Vidám sütőtökös piskóta téli fűszerekkel: narancshéj is kerül a tésztába

A fűszeres sütőtökös piskóta krémes mázzal a tetején fantasztikus téli édesség.

Sütőtökös piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a tél, ideje sütőtökös piskótát sütni mindenféle illatos téli fűszerrel! Ebbe a változatba a klasszikus fahéj, gyömbér és szegfűszeg mellé reszelt narancshéj is kerül, a süti tetejét pedig édes, krémsajtos máz vonja be.

Sütőtökös piskóta

Hozzávalók 4 személyre

A piskótához

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg sült tök
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet

A mázhoz

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához egy fél sütőtököt először 200 fokos sütőben süss puhára nagyjából egy óra alatt. Ha kész, kaparj ki a húsából húsz dekát, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a cukorral, add hozzá a sütőtökpürét, reszeld bele a narancshéjat, és még mindig robotgéppel keverve add a tojáshabhoz. A lisztet szitáld át, keverd el a fűszerekkel, és fokozatosan, már csak fakanállal keverve forgasd a tojáshoz. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe tíz percre. Ennyi idő alatt meg is sül. Amikor kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.

A mázhoz a sajtkrémet habosítsd ki a cukrokkal és a szobahőmérsékletű vajjal. Kend a kihűlt süti tetejére, és tedd a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul.

Pufi, cukormentes palacsintákat is készíthetsz sütőtökből.

Varázslatos sütőtökös palacsinta: cukor nélkül is édes lesz

Az ősz kedvenc fűszerei teszik varázslatossá a pufi palacsintát, mely a sütőtöktől sokkal szaftosabb és puhább lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük