Vidám sütőtökös piskóta téli fűszerekkel: narancshéj is kerül a tésztába
A fűszeres sütőtökös piskóta krémes mázzal a tetején fantasztikus téli édesség.
Itt a tél, ideje sütőtökös piskótát sütni mindenféle illatos téli fűszerrel! Ebbe a változatba a klasszikus fahéj, gyömbér és szegfűszeg mellé reszelt narancshéj is kerül, a süti tetejét pedig édes, krémsajtos máz vonja be.
Sütőtökös piskóta
Hozzávalók 4 személyre
A piskótához
- 20 dkg cukor
- 20 dkg sült tök
- 15 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 narancs reszelt héja
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
A mázhoz
- 20 dkg natúr krémsajt
- 6 dkg puha vaj
- 3 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A piskótához egy fél sütőtököt először 200 fokos sütőben süss puhára nagyjából egy óra alatt. Ha kész, kaparj ki a húsából húsz dekát, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a cukorral, add hozzá a sütőtökpürét, reszeld bele a narancshéjat, és még mindig robotgéppel keverve add a tojáshabhoz. A lisztet szitáld át, keverd el a fűszerekkel, és fokozatosan, már csak fakanállal keverve forgasd a tojáshoz. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 190 fokos sütőbe tíz percre. Ennyi idő alatt meg is sül. Amikor kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.
A mázhoz a sajtkrémet habosítsd ki a cukrokkal és a szobahőmérsékletű vajjal. Kend a kihűlt süti tetejére, és tedd a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul.
Pufi, cukormentes palacsintákat is készíthetsz sütőtökből.
Varázslatos sütőtökös palacsinta: cukor nélkül is édes lesz
Az ősz kedvenc fűszerei teszik varázslatossá a pufi palacsintát, mely a sütőtöktől sokkal szaftosabb és puhább lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció