Pillekönnyű sütőtökös kuglóf citromos cukormázzal: napokig friss marad
Mi sem bizonyítja jobban a sütőtök sokoldalúságát, mint hogy kuglófba keverve is isteni finom lesz.

sutotokos kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Használd ki a sütőtök szezonját, hiszen az édeskés őszi csemege hihetetlenül sokféleképpen felhasználható. A kuglóf tésztájába keverve például pillekönnyű, omlós süteményt készíthetsz belőle. A tököt előtte süsd meg, így finomabb lesz, a lakást pedig ínycsiklandó illatok fogják betölteni.

Sütőtökös kuglóf citrommázzal

Hozzávalók:

A kuglófhoz

  • 30 dkg sütőtök héj nélkül mérve
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A mázhoz

  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt hámozd meg, szeleteld fel, és 200 fokos sütőben süsd ki. Ha kész, a sütőt csavard vissza 180 fokra. A tököt pépesítsd turmixgépben, vagy nyomkodd szét villával.

A lisztet szitáld át, és egy tálban keverd össze a sütőporral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a szegfűszeggel. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, kanalazd bele a sütőtökpürét, keverd bele a reszelt citromhéjat, végül adagold hozzá a fűszeres lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, ebbe öntsd a masszát, és told a sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és borítsd ki deszkára.

A mázhoz a porcukrot szitáld át, keverd össze a citromlével és a vízzel, öntsd a teljesen kihűlt kuglóf tetejére, és tedd hűvös helyre, hogy megszilárduljon.

A kávék szerelmeseinek a fűszeres, sütőtökös tejeskávé, vagyis a pumpkin spice latte is kihagyhatatlan finomság.

Ezt is szeretjük