Ínycsikandó sütőtökkrémleves lisztérzékenyeknek is
Turbózd fel az immunrendszeredet gluténmentes sütőtökkrémlevessel.
Nincs is jobb ősszel-télen egy tányér finom, forró levesnél, pláne, ha az sütőtökből készül! Egyszerű, illatos és kellemesen fűszeres. Michl Júlia sütőtökkrémlevese lisztérzékenyeknek is remek fogás.
Az alábbi receptet a Lilit alakító Michl Júlia készítette és fotózta a Femina.hu olvasóinak!
Sütőtökkrémleves lisztérzékenyeknek
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sütőtök
- 10 g vaj
- 4.5 dl víz
- 40 ml főzőtejszín
- 0.5 fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, szedd ki a magokat, hámozd meg, kockázd fel. A vajat kezdd el megolvasztani egy fazékban. A felkockázott vöröshagymát pirítsd üvegesre a vajon, majd jöhet rá a só és a bors. Azonnal rakd is rá a sütőtököt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Ezután pedig 25-30 perc alatt főzd puhára. Ha ezzel megvagy, turmixold össze, és közben csorgasd hozzá a tejszínt. A végén még egy rottyanás erejéig tedd vissza a tűzhelyre. Reszelt sajttal, tökmaggal díszítheted, mellé pedig gluténmentes pirítóst vagy kenyeret kínálhatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció