Filléres, sütőben sült csirkemáj: olyan omlós, hogy szétolvad a szádban
A sokféle fűszerrel ízesített, tepsiben sült csirkemáj nagyon hamar az asztalra kerül.

A tepsiben sült csirkemáj amellett, hogy olcsó és finom, nagyon egészséges is. A máj tele van A-vitaminnal, omega-3 zsírsavakkal és teljes értékű fehérjével, ezért érdemes gyakran főzni belőle. Nagy előny emellett, hogy kalóriát is kevesebbet tartalmaz, mint a sertéskaraj vagy akár a csirkemell.
Sütőben sült csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg csirkemáj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 kávéskanál fokhagymapor
- 0.5 kávéskanál vöröshagymapor
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkemájat szeleteld fel, és tedd egy tálba. Szórd meg oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymaporral, vöröshagymaporral és egy kevés borssal, locsold meg olívaolajjal, és a kezeddel dolgozd jól össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a befűszerezett májat, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Amikor már puha és omlós, vedd ki a sütőből. Szedd tányérokra, és csak ekkor sózd meg. Frissen tálald.
A házi libamájpástétom az egyik legfinomabb szendvicskrém.
Krémes libamájpástétom majoránnával: öröm belőle minden falat
A fenséges libamáj pékárura kenve pompás, melyet Márton-napon érdemes elkészíteni, a család minden tagjának ízleni fog.
ElolvasomKép: yalcinsonat1 / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció