Filléres, sütőben sült csirkemáj: olyan omlós, hogy szétolvad a szádban

A sokféle fűszerrel ízesített, tepsiben sült csirkemáj nagyon hamar az asztalra kerül.

Sütőben sült csirkemáj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsiben sült csirkemáj amellett, hogy olcsó és finom, nagyon egészséges is. A máj tele van A-vitaminnal, omega-3 zsírsavakkal és teljes értékű fehérjével, ezért érdemes gyakran főzni belőle. Nagy előny emellett, hogy kalóriát is kevesebbet tartalmaz, mint a sertéskaraj vagy akár a csirkemell.

Sütőben sült csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
  • 0.5 kávéskanál vöröshagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat szeleteld fel, és tedd egy tálba. Szórd meg oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymaporral, vöröshagymaporral és egy kevés borssal, locsold meg olívaolajjal, és a kezeddel dolgozd jól össze. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a befűszerezett májat, és told 180 fokos sütőbe fél órára. Amikor már puha és omlós, vedd ki a sütőből. Szedd tányérokra, és csak ekkor sózd meg. Frissen tálald.

Krémes libamájpástétom majoránnával: öröm belőle minden falat

A fenséges libamáj pékárura kenve pompás, melyet Márton-napon érdemes elkészíteni, a család minden tagjának ízleni fog.

Elolvasom

Kép: yalcinsonat1 / Getty Images

Ezt is szeretjük