A legfinomabb vajaskeksz
Ha trendi gasztroajándékkal akarsz kedveskedni karácsonyra, akkor a sütipecsétes vajaskeksz a nyerő.
Ha még nincs, érdemes különböző feliratokkal és mintákkal díszített sütipecsétet beszerezned, hiszen sokszor fogod használni. Az édességeket egyedivé teheted és feldobhatod vele. Ezen a finom, omlós vajaskekszen szép marad a sütipecsét mintája. A tésztát ízesíthet kakaóval és fahéjjal is.
Sütipecsétes vajaskeksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció