7 isteni sütemény maradékokból

Egyszerűek és finomak

Szinte biztos, hogy valamilyen süti vagy alapanyag maradni fog, hasznosítsd azokat is!

Dia


                        	Püspökkenyér
                        	A püspökkenyér a maradékfelhasználás csúcsa, ebbe a süteménybe egyszerűen mindent beleapplikálhatsz, ami csak a karácsonyi sütés-főzésből megmaradt, az aszalt gyümölcsöket, a piskótamaradékot, a csokikat, a tojásfehérjét, szóval tényleg szinte mindent. Az ajándéknak is adható édesség kész főnyeremény, nem csak ebből a szempontból. Itt egy maradékokra specializált változat, próbáld ki!

Püspökkenyér

A püspökkenyér a maradékfelhasználás csúcsa, ebbe a süteménybe egyszerűen mindent beleapplikálhatsz, ami csak a karácsonyi sütés-főzésből megmaradt, az aszalt gyümölcsöket, a piskótamaradékot, a csokikat, a tojásfehérjét, szóval tényleg szinte mindent. Az ajándéknak is adható édesség kész főnyeremény, nem csak ebből a szempontból. Itt egy maradékokra specializált változat, próbáld ki!

Dia


                        	Somlói galuska
                        	Az egyik legjobb dolog, ami a maradék piskótával történhet, ha somlói galuskát készítesz belőle. Ha már kész az alap, jöhetnek a többiek, a csokoládés öntet, a rum, a mazsola, a dió és társaik, hogy aztán az egész család élvezhesse ezt a hagyományos kalóriabombát, most már úgyis mindegy alapon. Itt az elronthatatlan recept hozzá!

Somlói galuska

Az egyik legjobb dolog, ami a maradék piskótával történhet, ha somlói galuskát készítesz belőle. Ha már kész az alap, jöhetnek a többiek, a csokoládés öntet, a rum, a mazsola, a dió és társaik, hogy aztán az egész család élvezhesse ezt a hagyományos kalóriabombát, most már úgyis mindegy alapon. Itt az elronthatatlan recept hozzá!

Dia


                        	Habcsók
                        	Temérdek olyan sütemény van, ahol a tojásból csak a sárgájára van szükség, vagy legalábbis több sárgájára, mint fehérjére. A megmaradt alapanyag a gyakorló háziasszonyok állandó problémája, amire remek megoldást nyújt a pusztán fehérjéből és némi cukorból álló habcsók, ami akár karácsonyfadísznek is jó, bár ehhez már késő. A hagyományos fehér megoldást színesre is cserélheted ételszínezék vagy kakaó segítségével. A klasszikus receptet itt találod.

Habcsók

Temérdek olyan sütemény van, ahol a tojásból csak a sárgájára van szükség, vagy legalábbis több sárgájára, mint fehérjére. A megmaradt alapanyag a gyakorló háziasszonyok állandó problémája, amire remek megoldást nyújt a pusztán fehérjéből és némi cukorból álló habcsók, ami akár karácsonyfadísznek is jó, bár ehhez már késő. A hagyományos fehér megoldást színesre is cserélheted ételszínezék vagy kakaó segítségével. A klasszikus receptet itt találod.

Dia


                        	Kókuszgolyó
                        	Karácsony után rögtön a nyakunkon a szilveszter, a kettő közti idő pedig jellemzően vendégségekkel telik - biztosan népszerű leszel egy adag frissen készült kókuszgolyóval. Ezt az édességet készítheted maradék kekszből vagy maradék piskótából, mind a két változat népszerű és finom. Bolondítsd meg rumos meggyel, vagy rejts a közepébe diót, mogyorót, hogy az se vesszen kárba, és mehet is a tálra. Ezzel a recepttel biztosan finom lesz!

Kókuszgolyó

Karácsony után rögtön a nyakunkon a szilveszter, a kettő közti idő pedig jellemzően vendégségekkel telik - biztosan népszerű leszel egy adag frissen készült kókuszgolyóval. Ezt az édességet készítheted maradék kekszből vagy maradék piskótából, mind a két változat népszerű és finom. Bolondítsd meg rumos meggyel, vagy rejts a közepébe diót, mogyorót, hogy az se vesszen kárba, és mehet is a tálra. Ezzel a recepttel biztosan finom lesz!

Dia


                        	Máglyarakás
                        	Ez az édesség is igazi olvasztótégely, ami maradt, az mehet is bele, ha van a hűtőben felesleges tojásfehérje, ehhez jó lesz, ha maradt a bejgliből vagy a kalácsból, készíts belőle máglyarakást! A számos módon variálható desszert pompás második fogás lehet például egy laktató halászlé után. Itt egy recept hozzá, variáld kedvedre!

Máglyarakás

Ez az édesség is igazi olvasztótégely, ami maradt, az mehet is bele, ha van a hűtőben felesleges tojásfehérje, ehhez jó lesz, ha maradt a bejgliből vagy a kalácsból, készíts belőle máglyarakást! A számos módon variálható desszert pompás második fogás lehet például egy laktató halászlé után. Itt egy recept hozzá, variáld kedvedre!

Dia


                        	Mignon
                        	A jellegzetes, cukormázzal borított desszert is igazi maradéktemető, a többi sütiből ki- vagy megmaradt piskóta igazán jó helyen lesz a színes máz alatt, főleg, ha a végeredményt még fel is dobod valamivel. Az egyszerű, mégis látványos és finom sütit könnyedén elkészítheted ez alapján a recept alapján.

Mignon

A jellegzetes, cukormázzal borított desszert is igazi maradéktemető, a többi sütiből ki- vagy megmaradt piskóta igazán jó helyen lesz a színes máz alatt, főleg, ha a végeredményt még fel is dobod valamivel. Az egyszerű, mégis látványos és finom sütit könnyedén elkészítheted ez alapján a recept alapján.

Dia


                        	Sajttorták
                        	A mindenki által kedvelt krémes desszertet sütés nélkül is előállíthatod, az alapját pedig elkészítheted keksz- vagy piskótamaradékból. Igazán finom lesz, főleg akkor, ha a tetejére valamilyen gyümölcslekvárt teszel. Itt találsz hozzá egy egyszerű receptet.

Sajttorták

A mindenki által kedvelt krémes desszertet sütés nélkül is előállíthatod, az alapját pedig elkészítheted keksz- vagy piskótamaradékból. Igazán finom lesz, főleg akkor, ha a tetejére valamilyen gyümölcslekvárt teszel. Itt találsz hozzá egy egyszerű receptet.

Ezt is szeretjük
Fotó: