5 süti 1000 forint alatt
Hamarosan hó vége, így jól jöhet néhány süti recept, melyhez a hozzávalók nem kerülnek csillagászati összegekbe. Az sem rossz, ha gyorsan kész vannak a finomságok.
Ugyanúgy, ahogy a ruhákra sem igaz az, hogy mindig a legdrágább a legjobb, így az ételeknél is könnyen előfordulhat az, hogy egy filléres étel sokkal finomabb, mint a több ezres séfcsoda.
Próbáld ki az alábbi pénztárcakíméló desszerteket, és az ízlelőbimbóidnak nem kell koplalnia.
Mákos kocka
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 50 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg élesztő
- 20 dkg mák
- 15 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 2 dl tejszín
- só
- olaj
1 dl tejben, amibe kevés cukrot tettél, futtasd fel az élesztőt. A többi tejből, a kukoricalisztből, csipetnyi sóból, és 10 dkg cukorból keverj sűrű tésztát, és ebbe dolgozd bele az élesztős tejet. A massza felét tedd egy olajjal kikent tepsibe. A darált mákot keverd össze egy evőkanálnyi tejjel, 5 dkg cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd ezt öntsd a tésztára. A mákos réteg tetejére kerül a tészta másik fele. Hagyd a tésztát állni körülbelül egy óráig, majd tedd előmelegített sütőbe. 160-180 fokon süsd meg. Kihűlve tálald. Verd fel mellé lazán a tejszínt, és minden kocka mellé tegyél egy análnyit.
Márványtorta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 2 dkg kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag tortabevonó
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral. Ehhez add a diót, a sütőporos lisztet, és a tejet. A fehérjéből vert habot óvatosan keverd hozzá. Kivajazott, lisztes tepsibe öntsd a tészta felét. A másik feléhez keverj hozzá a kakaót, és a vaníliás cukrot. Ezt öntsd rá a sárga tésztára. Közepes hőfokon süsd meg a tésztát, majd vond be a mázzal.
Gyümölcskosár
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- tej
- só
- gyümölcs
A lisztet keverd össze a vajjal, a tojássárgájával, a tejben megfuttatott élesztővel, egy csipetnyi sóval, és dagaszd meg. Nyújtsd félcenti vastagságúra, majd egy pohár segítségével szaggass belőle köröket. A maradék tésztából sodorj kis kígyókat, és ezeket ragaszd a körök kerületére. Forró sütőben süsd pirosra őket. Ha kihűltek, töltsd meg őket a kedvedre való gyümölcsökkel, de pudingot is készíthetsz hozzá, hogy a teljes legyen az élvezet.
Citromtorta
Hozzávalók:
- 11 tojás
- 3 citrom
- 50 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- fél pohár natúr joghurt
- só
A 8 tojás sárgáját keverd habosra a cukor felével és egy csipet sóval, majd add hozzá egy citrom levét és reszelt héját. Adj hozzá 12 dkg lisztet apránként. A kimaradt fehérjékből verj kemény habot, és ezt is dolgozd hozzá. Vajjal kikent, kilisztezett tepsiben süsd ki.
A krémhez két egész tojást és egy sárgáját 15 dkg cukorral keverj ki, reszeld bele a második citrom héját és facsard hozzá a levét, majd adj hozzá egy evőkanálnyi lisztet, egy evőkanálnyi vizet és a joghurtot. Gőz fölött főzd sűrűre. Állandó keverés mellett hűtsd ki, majd keverd bele a vajat. Ezt töltsd a kihűlt, ketté szelt tortába.
A mázhoz egy felvert tojásfehérjét keverj össze 10 dkg porcukorral és a harmadik citrom levével. Ezzel vond be a tortát, és várd meg, amíg megdermed rajta.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyümölcsfelfújt
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 10 dkg savanykás gyümölcs
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
A felolvasztott vajon pirítsd meg a lisztet, de figyelj, hogy csak kicsit kapjon színt, és engedd fel cukros, vaníliás tejjel. Állandó kevergetés mellett néhány percig forrald, majd vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A gyümölcsöket pürésítsd egy kevés vízzel és a porcukorral. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is keverd hozzá, majd legvégül add hozzá a gyümölcspürét. A vaj másik felével kenj ki felfújtformákat, szórd meg őket prézlivel, majd töltsd beléjük a krémet körülbelül háromnegyedig. Közepes lángon addig süsd, amíg a felfújt ki nem emelkedik a formából két-három centire.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény