Sütésmentes sajttorta
Pikáns narancsos torta sütés nélkül. A sajttorta könnyű édesség, ráadásul igen nehéz elrontani.
Bár inkább nyári édességnek tűnik, a sajttorta télen is ugyanolyan üdítő lehet, főleg, hogy az elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, a narancs pedig amúgy is téli gyümölcsnek számít.
Az alapkrém szinte bármilyen ízesítéssel kombinálható, így, ha máshoz támad kedved, bátran cseréld le a citrusfélét valami más gyümölcsre.
Narancsos sajttorta
Hozzávalók:
- 4 narancs
- 30 dkg zsírszegény krémsajt
- 20 dkg vajas keksz
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 3 evőkanál zselatinpor
A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod.
A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával.
Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.
A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- sütemény
Csodás habos angol piskóta
- sütemény
- túró
Hipergyors szórós süti túróval és mazsolával
- mák
- magyaros