Sütésmentes sajttorta

Csak keverd össze, és már kész is!

Pikáns narancsos torta sütés nélkül. A sajttorta könnyű édesség, ráadásul igen nehéz elrontani.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár inkább nyári édességnek tűnik, a sajttorta télen is ugyanolyan üdítő lehet, főleg, hogy az elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, a narancs pedig amúgy is téli gyümölcsnek számít.

Az alapkrém szinte bármilyen ízesítéssel kombinálható, így, ha máshoz támad kedved, bátran cseréld le a citrusfélét valami más gyümölcsre.

Narancsos sajttorta

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  • 30 dkg zsírszegény krémsajt
  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál zselatinpor

A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod.

A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával.

Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.

Ezt is szeretjük