Sütésmentes sajttorta
Csak keverd össze, és már kész is!
Pikáns narancsos torta sütés nélkül. A sajttorta könnyű édesség, ráadásul igen nehéz elrontani.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár inkább nyári édességnek tűnik, a sajttorta télen is ugyanolyan üdítő lehet, főleg, hogy az elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, a narancs pedig amúgy is téli gyümölcsnek számít.

Az alapkrém szinte bármilyen ízesítéssel kombinálható, így, ha máshoz támad kedved, bátran cseréld le a citrusfélét valami más gyümölcsre.

Narancsos sajttorta

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  • 30 dkg zsírszegény krémsajt
  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál zselatinpor

A kekszet törd össze, de turmixgépben is felapríthatod.

A vajat olvaszd meg, és keverd össze a kekszmorzsával.

Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a masszát. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze.

Egy evőkanál zselatint oldj fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A masszát öntsd a kekszre, és tedd hűtőbe a tortát két órára, mélyhűtőben elég, ha egyet tölt.

A maradék zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, és adj hozzá kevés narancshéjat. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe, amíg megszilárdul.

Ezt is szeretjük