4 finom torta sütés nélkül

A tortáról mindenkinek egy dús krémmel töltött piskóta jut eszébe, pedig a szülinapok királynőjének is rengeteg fajtája van. Sokhoz még sütő sem kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A torta igazi hétvégi édesség, de sok háziasszony ódzkodik tőle, teljesen érthetően, hiszen tésztát kell csinálni, krémet készíteni, ráadásul még sütni is.

Egy rendkívül egyszerű módszerrel kiküszöbölheted a sütést. Törj porrá kekszet, keverd össze olvasztott vajjal, és a massza már mehet is a tortaforma aljába, erre pedig már csak a krémet kell rátenned.

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • másfél dl főtt kávé
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 5 dl tejszín
  • 20 gramm étkezési zselatin

A kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét gyúrd össze, és nyomkodd a kivajazott tortaforma aljába.

A gesztenyemasszát reszeld le, keverd össze a rummal és a kemény habbá vert tejszínnel, amiből rakj félre egy kicsit. A zselatint főzd fel, majd hagyd, hogy egy kicsit kihűljön. Ha ez megtörtént, akkor ezt is keverd hozzá a masszához. Ezt öntsd rá a kekszalapra, és egyengesd el egy lapáttal. 2-3 órára tedd a hűtőbe, majd kend rá a félretett tejszínhabot, mielőtt felszolgálnád.

Almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1-2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • citromlé

Az almákat reszeld le, és párold puhára. A pudingot készítsd el a zacskón lévő utasítások szerint, és adj hozzá pár csepp citromlevet. Készen vett pudingból is készítheted. Keverd össze a reszelt almával és a cukorral. Egy tortaformába rétegezd a babapiskótát és a krémet. Hagyd a hűtőben megszilárdulni.

Oroszkrémtorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • fél dl víz
  • 25 darab babapiskóta
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor

A mazsolát áztasd rumba, majd szűrd le. A cukrot a tojássárgájával keverd ki, a tejjel engedd fel, és vízfürdő fölött, folyamatosan kevergetve főzd sűrű krémmé. A gőzről levéve szórd bele a vaníliás cukrot, ha pedig kihűlt, a vajjal keverd habosra. A mazsolát és a rumot is keverd a krémbe.
A zselatint a fél deci hideg vízben keverd simára, majd főzd fel. Ha már langyosra hűlt, dolgozd bele a krémbe. A tejszín feléből verj habot, és ezt is forgasd a krémbe.

Egy tortaformát sütőpapírral bélelj ki. Az aljára rakj le egy sor babapiskótát, és szórd meg a mazsolával. Erre simíts rá egy réteg krémet. Ezt folytasd addig, amíg a krém el nem fogy, a tetejére egy réteg piskóta kerüljön. Két órára tedd a hűtőszekrénybe, majd a tortát borítsd ki egy tálra. A maradék tejszínt verd habbá a habfixálóval és a porcukorral, majd vond be a tortát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Narancsos mascarponetorta

Hozzávalók:

  • 100 g vajas keksz
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 3 narancs reszelt héja
  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál narancslé
  • 2 dl tejszín
  • 2 narancs a tetejére

A kekszet törd össze, majd gyúrd össze a vajjal. A tortaforma aljába lapítsd el, és tedd hűtőbe minimum 30 percre. A joghurtot, a narancshéjat, a mascarponét, a porcukrot és a narancslevet keverd össze, majd a habbá vert tejszínt is forgasd bele. A krémet öntsd a kekszre, egyengesd el, és tedd a hűtőbe legalább négy órára. A tetejét díszítsd felkarikázott naranccsal.

Ezt is szeretjük