Villámgyors, sütés nélküli mézeskalácsgolyók - Isteni vendégváró az utolsó pillanatra
Csupán pár hozzávaló kell a finom vendégváróhoz.

cover-golyok-
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ünnepek idején megszaporodnak a vendégségek, és akár látogatóba mész, akár te fogadsz vendéget, mindig jó, ha készülsz valami sós vagy édes finomsággal, ami rabul ejti az ízlelőbimbókat, ugyanakkor gyors és pofonegyszerű a kivitelezése. Ilyen a sütés nélküli, 10 perc alatt összedobható mézeskalácsgolyó is, ami isteni vendégváró lehet az utolsó pillanatra.

Sütés nélküli mézeskalácsgolyók

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 2 evőkanál fahéj

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat a fűszerekkel keverd össze, majd add hozzá a lekvárt, a mézet, a szoba-hőmérsékletű vajat és a kevés tejet. Jól formálható tésztát gyúrj belőlük. Ha van otthon egy kis darált dió vagy mazsola, azzal is megspékelheted a masszát. Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázz, amit a végén kakaóporban hempergess meg. Tetszés szerint némelyiket olvasztott csokival is díszítheted, úgy még különlegesebb.

Ezt is szeretjük