Villámgyors, sütés nélküli mézeskalácsgolyók - Isteni vendégváró az utolsó pillanatra
Csupán pár hozzávaló kell a finom vendégváróhoz.

cover-golyok-
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Lágy és nőies hullámok hő nélkül: csak egy póló kell hozzá »

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ünnepek idején megszaporodnak a vendégségek, és akár látogatóba mész, akár te fogadsz vendéget, mindig jó, ha készülsz valami sós vagy édes finomsággal, ami rabul ejti az ízlelőbimbókat, ugyanakkor gyors és pofonegyszerű a kivitelezése. Ilyen a sütés nélküli, 10 perc alatt összedobható mézeskalácsgolyó is, ami isteni vendégváró lehet az utolsó pillanatra.

Sütés nélküli mézeskalácsgolyók

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 2 evőkanál fahéj

A forgatáshoz

  • 4 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat a fűszerekkel keverd össze, majd add hozzá a lekvárt, a mézet, a szoba-hőmérsékletű vajat és a kevés tejet. Jól formálható tésztát gyúrj belőlük. Ha van otthon egy kis darált dió vagy mazsola, azzal is megspékelheted a masszát. Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázz, amit a végén kakaóporban hempergess meg. Tetszés szerint némelyiket olvasztott csokival is díszítheted, úgy még különlegesebb.

Ezt is szeretjük