Könnyű és habos sült túrós süti - Elképesztően puha lesz
A sült túrós süti belül elképesztően lágy, szinte szétolvad a szádban.

sult-turos-suti2
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a túrós sütik egyik legjobbja, a tésztája vékony, a töltelék pedig vastag és krémes. Nagyon egyszerű összeállítani, bár a sütési idő hosszadalmas, megéri kivárni. 

Nem kell hozzá különös alkalom, bármikor hozzáfoghatsz, ha egy igazán finom desszertre vágysz. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálalva igazi kényeztető édesség.

Sült túrós süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

A töltelékhez: 

  • 50 dkg túró
  • 35 dkg tejföl
  • 4 dl tej
  • 20 dkg cukor
  •  8 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés ideje: 1 óra 40 perc

Elkészítés menete

A tésztához a lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a sót és a cukrot. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Közben a túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, a tejet, a keményítőt. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral , a citrom reszelt héjával, és botmixerrel jól dolgozd össze.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, majd igazgasd egy körülbelül 22-24 centi átmérőjű, kivajazott kapcsos formába, és villával szurkáld meg. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ekkor öntsd rá a túrós krémet, és süsd még 50 percig. Ha túl gyorsan pirul, dobj a tetejére sütőpapírt. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük