Könnyű és habos sült túrós süti - Elképesztően puha lesz

A sült túrós süti belül elképesztően lágy, szinte szétolvad a szádban.

Könnyű és habos sült túrós süti - Elképesztően puha lesz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a túrós sütik egyik legjobbja, a tésztája vékony, a töltelék pedig vastag és krémes. Nagyon egyszerű összeállítani, bár a sütési idő hosszadalmas, megéri kivárni. 

Nem kell hozzá különös alkalom, bármikor hozzáfoghatsz, ha egy igazán finom desszertre vágysz. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálalva igazi kényeztető édesség.

Sült túrós süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só

A töltelékhez: 

  • 50 dkg túró
  • 35 dkg tejföl
  • 4 dl tej
  • 20 dkg cukor
  •  8 dkg étkezési keményítő
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés ideje: 1 óra 40 perc

Elkészítés menete

A tésztához a lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a sót és a cukrot. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Közben a túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, a tejet, a keményítőt. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral , a citrom reszelt héjával, és botmixerrel jól dolgozd össze.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, majd igazgasd egy körülbelül 22-24 centi átmérőjű, kivajazott kapcsos formába, és villával szurkáld meg. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ekkor öntsd rá a túrós krémet, és süsd még 50 percig. Ha túl gyorsan pirul, dobj a tetejére sütőpapírt. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.

Ezt is szeretjük