Könnyű és habos sült túrós süti - Elképesztően puha lesz
A sült túrós süti belül elképesztően lágy, szinte szétolvad a szádban.
Ez a túrós sütik egyik legjobbja, a tésztája vékony, a töltelék pedig vastag és krémes. Nagyon egyszerű összeállítani, bár a sütési idő hosszadalmas, megéri kivárni.
Nem kell hozzá különös alkalom, bármikor hozzáfoghatsz, ha egy igazán finom desszertre vágysz. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel tálalva igazi kényeztető édesség.
Sült túrós süti
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 35 dkg tejföl
- 4 dl tej
- 20 dkg cukor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés ideje: 1 óra 40 perc
Elkészítés menete
A tésztához a lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a sót és a cukrot. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Közben a túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a tejfölt, a tojást, a tejet, a keményítőt. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral , a citrom reszelt héjával, és botmixerrel jól dolgozd össze.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki, majd igazgasd egy körülbelül 22-24 centi átmérőjű, kivajazott kapcsos formába, és villával szurkáld meg. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Ekkor öntsd rá a túrós krémet, és süsd még 50 percig. Ha túl gyorsan pirul, dobj a tetejére sütőpapírt. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.