Sütőben sült, pikáns lila káposzta: szuperegészséges köret egyszerűen
Ha tepsiben sütöd a káposztát, finom édeskés lesz az íze. Így a chili tökéletes hozzá.

A vitaminokban gazdag lila káposzta nem csak savanyúságnak kiváló, sütve is próbáld ki! A különféle fűszerek is jól mennek hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit ne hagyd le róla! Gyerekjáték elkészíteni, és tökéletes köret vagy könnyű vacsora is lehet. Friss zöldfűszerekkel, esetleg magvakkal is kínálhatod.
Sült lila kaposzta
Hozzávalók
- 1 fej lila káposzta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- chili őrölt
Elkészítés:
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A káposztát alaposan mosd meg, a külső leveleket távolítsd el, majd vágd egyforma nagyságú szeletekre. A káposzta mindkét oldalát kend meg zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal, chilivel.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. A sütési idő a szeletek nagyságától is függ. Melegen tálald.
Savanyú káposztát is készíthetsz otthon, nagyon egészséges, és jól jön a téli egytálételekbe is.