Sült kolbász fehérborban párolt almával: az illatos szaftot igazán jó tunkolni
A fehérborban pácolt, almával sült kolbász szaftos, ínycsiklandó, és elkészíteni is igazán könnyű.

A fehérboros, almás sült kolbász alig fél óra alatt készen van, az elkészítése egyszerű, az íze pedig magáért beszél. Készítheted mini kolbászfalatkákból vagy felszeletelt debreceniből is. Mivel a kolbász önmagában elég intenzív ízű, külön só és bors sem kell hozzá.
Sült kolbász fehérborban párolt almával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 kg sütni való kolbász
- 3 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 alma
- 2 hagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 kaliforniai paprika
- olaj
Elkészítés:
A kolbászt szeleteld fel, és kevés olajon süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold puhára a cikkekre vágott hagymát. Amíg puhul, a paprikát és az almákat pucold meg és szeleteld fel. A megpárolódott hagymához add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a paprikát és az almát, öntsd fel borral, add hozzá a babérlevelet és a kisült kolbászt, és fedő alatt, kis lángon tíz perc alatt hagyd puhára párolódni az egészet. Friss kenyérrel tálalva fenséges fogás.
A fűszeres kolbászt tésztabundában is kisütheted, így laktató és különleges ételt varázsolhatsz az asztalra.
Laktató brit fogás pár perc munkával: a fűszeres kolbászt tészta öleli körül
A Yorkshire pudding tésztája sül a fűszeres kolbász köré, amellett, hogy nagyon laktató, isteni finom is.
Elolvasom