Fűszeres sült cékla - Isteni egészséges köret krumpli helyett
A sült cékla önmagában, húsok kiegészítőjeként és salátákba is kiváló.
A sült cékla tepsis húsok mellé mindig remek választás, de önmagában vagy szendvicsben is kitűnő. Érdemes kipróbálni fokhagymával, más zöldfűszerekkel, biztosan nem ér csalódás. Arról nem beszélve, hogy segít felturbózni az immunrendszeredet.

Sült cékla
Hozzávalók 4 személyre
- 4 cékla
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál oregánó
- 0.5 citrom leve
- színes bors
- só
Elkészítés:
A céklát mosd meg jó alaposan, és a nagyságától függően vágd kettő vagy négy részre. Helyezd a darabkákat egy jénai tálba egymás mellé, majd ízlés szerint szórd meg oregánóval, színes borssal és kevés sóval. A citromlevet, a mézet és az olívaolajat jól keverd össze, majd kanalazd a céklák tetejére.
Fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Mielőtt kivennéd, nézd meg, hogy elég puha-e. Amint tudod, pucold meg. Tálaláskor locsold meg a maradék ízesített olívaolajjal. Melegen és hidegen is kitűnő.
