Sültalma-recept: így készül a tökéletes téli desszert
Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.

sult-alma
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Megköti a vizet és nyugtatja az érzékeny bőrt a kolloid zab: ezért jobb, mint a sima »

Megvan a szezon kedvenc karcsúsító ruhadarabja: a húzott derekú felső most nagyon divatos »

Haslapító, fogyást segítő pilates 10 percben: kezdőknek is hatásos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma az egyik legegyszerűbb téli desszert alapanyag, amit ráadásul pár perc előkészület után be is rakhatsz a sütőbe. Rengeteg módon elkészítheted, töltve mennyei, de önmagában, kevés fahéjjal sütve is ellenállhatatlan. Jót tesz neki, ha vajjal és cukorral is feldobod. A sütési idő az alma fajtájától és nagyságától függően változhat. Érdemes savanykásabb gyümölcsből készíteni. 

Sült alma

Hozzávalók:

  • 6 db alma
  • 6 teáskanál vaj
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, a tetejét vágd le, a magokat távolítsd el. Ügyelj, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. Mindegyik almába tegyél kevés cukrot, egy teáskanál vajat, és szórd meg fahéjjal. Helyezd vissza az alma tetejét, majd sorakoztasd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Told 185 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig, vagy addig, amíg a gyümölcs héja elkezd ráncosodni. Vedd ki a sütőből, pihentesd pár percig, és még melegen szórd meg cukorral. 
Az almának fahéjas bundában sem tudsz ellenállni! Hideg napokon melegen esik a legjobban. 

Ezt is szeretjük