Illatos sült alma mézzel és fahéjjal sütve: mazsola kerül a belsejébe
A dióval és mazsolával töltött illatos sült alma hamisítatlan őszi-téli édesség.
Ne mindig lisztes sütit süss! A dióval és mazsolával töltött sült alma különleges és ellenállhatatlan. Mézzel lecsorgatva, fahéjjal ízesítve már sütés közben elvarázsol az illatával.
Sült alma dióval és mazsolával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagy alma
- 4 evőkanál dió
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál rum
- 2 evőkanál mazsola
- 1 teáskanál fahéj
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A mazsolát áztasd rumba, amíg előkészíted a többi hozzávalót. Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, és a belsejüket karalábévájóval szedd ki. A diót éles késsel vágd durvára, és száraz serpenyőben pirítsd meg néhány perc alatt. Egy kisebb tálban keverd össze a beáztatott, lecsepegtetett mazsolát a pirított dióval, a mézzel és a fahéjjal, egy egyenlően oszd el őket az almák belsejében. Sorakoztasd fel őket egy vajjal kikent tepsiben, és told 180 fokos sütőbe húsz percre, amíg az alma puhára sül.
Körtét is süthetsz sütőben, leveles tésztába burkolva.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept