Spenótos-gombás szószos ravioli: könnyű, húsmentes újévi fogás
Bolondítsd meg a klasszikus, házi raviolit mennyei, gombás-spenótos szósszal!

Spenótos-gombás szószos ravioli: könnyű, húsmentes újévi fogás
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Elsőre bonyolultnak tűnhet házilag raviolit készíteni, ám szerencsére semmi fondorlatosság nincs benne. Miután elkészítetted az alaptésztát, kedved szerint variálhatod a tölteléket és a hozzá tartozó szószt. Személyes kedvencünk ez az isteni, gombás-spenótos öntet. A tésztát pedig tésztanyújtó géppel vagy lisztezett deszkán is kinyújthatod.

Spenótos-gombás ravioli

Hozzávalók:

A tésztához

  • 10 dkg búzaliszt
  • 1 db tojás

A szószhoz

  • 1 dl tejszín
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg konzerv, szeletelt gomba
  • bors
  • petrezselyem (opcionális)
  • 10 dkg aprított spenót
  • 1 dl víz (a tészta főzőlevéből)
  • diónyi vaj
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál rozsliszt
  • 1 kisebb darab vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához csupán két összetevőt, a lisztet és a tojást kell simára gyúrni, majd lisztezett deszkán vagy tésztanyújtó géppel kinyújtani. A gyúrást végezheted géppel is, ha pedig a kézi módszert választod, akkor addig csináld, amíg a massza egyenletes és ruganyos nem lesz. Ha jól összeállt, hagyd egy órát pihenni. Ezután nyújtsd a tésztát papírvékonyra, majd vágj ki belőle 10-12 centiméteres sávokat. Ne bánd, amiért nem lesz töltelék, meglátod, a szósz remekül feldobja az ételt. Sós vízben főzd ki a tésztát.

 

A szószhoz kevés olívaolajon dinszteld meg a vöröshagymát, szórd rá a lecsepegtetett gombát, sózd, borsozd, hintsd meg petrezselyemmel, és fedő nélkül párold meg. Tedd a vajat és a maradék olívaolajat egy lábosba, add hozzá a lisztet, kicsit keverd össze, majd öntsd fel a tejszínnel. Jöhet a fokhagyma és a spenót. Egy nagyobb tálban turmixold össze a masszát, majd öntsd vissza az edénybe, hígítsd fel a tészta főzőlevével, fűszerezd, és lassú tűzön főzd, amíg rotyogni nem kezd. Ha ínyenc vagy, szórhatsz a raviolira bazsalikomlevelet is.

Ezt is szeretjük