Isteni spárgás, borsós tészta sok parmezánnal: 20 perc alatt elkészül

A spárgás-borsós tészta üde, zöld színével és csodás ízével az időszak nagy kedvence lehet.

Spárgás, borsós tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség, ami tele van vitaminnal, rosttal, rákmegelőző és karcsúsító hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani. Ne csak levest főzz belőle vagy párold! Tésztára is kitűnő, főleg borsóval, parmezánnal keverve.  

Spárgás, borsós tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg tészta
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor spárga
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd körülbelül két-három liter lobogó vízbe, dobj hozzá sót, önts hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, de a főzőléből tegyél félre legalább egy decit.
 
A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vajat olvaszd meg, majd párold a spárgát 10 percig. Az utolsó pár percre dobd hozzá a borsót is. Keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, adj hozzá még a főzőléből, és kevergetve főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. 
A spárga prézlivel és sonkával is kitűnő, próbáld ki minél előbb!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük