Isteni spárgás, borsós tészta sok parmezánnal: 20 perc alatt elkészül
A spárgás-borsós tészta üde, zöld színével és csodás ízével az időszak nagy kedvence lehet.

borsos-spargas-teszta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség, ami tele van vitaminnal, rosttal, rákmegelőző és karcsúsító hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani. Ne csak levest főzz belőle vagy párold! Tésztára is kitűnő, főleg borsóval, parmezánnal keverve.  

Spárgás, borsós tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor spárga
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd körülbelül két-három liter lobogó vízbe, dobj hozzá sót, önts hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, de a főzőléből tegyél félre legalább egy decit.
 
A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vajat olvaszd meg, majd párold a spárgát 10 percig. Az utolsó pár percre dobd hozzá a borsót is. Keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, adj hozzá még a főzőléből, és kevergetve főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal. 
A spárga prézlivel és sonkával is kitűnő, próbáld ki minél előbb!

Ezt is szeretjük