Isteni spárgás, borsós tészta sok parmezánnal: 20 perc alatt elkészül
A spárgás-borsós tészta üde, zöld színével és csodás ízével az időszak nagy kedvence lehet.
A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség, ami tele van vitaminnal, rosttal, rákmegelőző és karcsúsító hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani. Ne csak levest főzz belőle vagy párold! Tésztára is kitűnő, főleg borsóval, parmezánnal keverve.
Spárgás, borsós tészta
Hozzávalók
- 40 dkg tészta
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor spárga
- 1 bögre zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál vaj
- só
- olaj
Elkészítés:
A tésztát rakd körülbelül két-három liter lobogó vízbe, dobj hozzá sót, önts hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, de a főzőléből tegyél félre legalább egy decit.
A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vajat olvaszd meg, majd párold a spárgát 10 percig. Az utolsó pár percre dobd hozzá a borsót is. Keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, adj hozzá még a főzőléből, és kevergetve főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A spárga prézlivel és sonkával is kitűnő, próbáld ki minél előbb!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció