Roppanós spárga illatos kenyérmorzsában - Tepsiben készül, nem lesz olajszag
A spárga nemcsak párolva és grillezve fantasztikus, hanem ropogós zsemlemorzsában is.
Ha eddig idegenkedtél a spárgától, ezt kóstold meg, és rögtön megszereted! Nem kell túl sokáig sütnöd, a zöldség inkább roppanós legyen, mint puha. Villámgyors, könnyű, hamisítatlan tavaszi fogás.
A parmezántól még ízletesebb lesz a bunda, sőt, zöldfűszerekkel is tuningolhatod. Készíts hozzá mártást vagy mártogatóst. Hidegen, melegen, önmagában és különböző köretekkel is finom.
Spárga kenyérmorzsában
Hozzávalók:
- 1 csokor spárga
- 15 dkg kenyérmorzsa
- 15 dkg liszt
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc
A zöld spárgát mosd meg, még pucolni sem kell. Hajlítsd meg, és ahol eltörik, onnan fölfelé biztosan nem fás, és a héja sem vastag. Rakd egy tálba a lisztet, egy másikba a tojást, majd verd fel villával, sózd és borsozd. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt kerül.
Forgasd meg mindegyikben a spárgát, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg olajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.