Roppanós spárga illatos kenyérmorzsában - Tepsiben készül, nem lesz olajszag

A spárga nemcsak párolva és grillezve fantasztikus, hanem ropogós zsemlemorzsában is.

Spárga kenyérmorzsában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha eddig idegenkedtél a spárgától, ezt kóstold meg, és rögtön megszereted! Nem kell túl sokáig sütnöd, a zöldség inkább roppanós legyen, mint puha. Villámgyors, könnyű, hamisítatlan tavaszi fogás. 

A parmezántól még ízletesebb lesz a bunda, sőt, zöldfűszerekkel is tuningolhatod. Készíts hozzá mártást vagy mártogatóst. Hidegen, melegen, önmagában és különböző köretekkel is finom.

Spárga kenyérmorzsában

Hozzávalók:

  • 1 csokor spárga
  • 15 dkg kenyérmorzsa
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A zöld spárgát mosd meg, még pucolni sem kell. Hajlítsd meg, és ahol eltörik, onnan fölfelé biztosan nem fás, és a héja sem vastag. Rakd egy tálba a lisztet, egy másikba a tojást, majd verd fel villával, sózd és borsozd. A harmadik edénybe pedig a zsemlemorzsa és a reszelt sajt kerül.

Forgasd meg mindegyikben a spárgát, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg olajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük