Régimódi sóskafőzelék tejföllel habarva: a nagymama régi receptje szerint

A sóskafőzelék a gyermekkori emlékeknek köszönhetően elég megosztó étel, pedig érdemes neki még egy esélyt adni.

Régimódi sóskafőzelék tejföllel habarva: a nagymama régi receptje szerint

Bár a sóskából készülhet leves, felhasználhatod salátákhoz, mártásokhoz, sós sütikhez, a legtöbbször főzelékként kerül az asztalra. Ráadásul érdemes is rendszeresen fogyasztani, mert tele van C-vitaminnal. Tudtad? Kevésbé lesz savanykás a sóska, ha egy percre forró vízbe dobod. Amíg nem jutsz friss zöldhöz, egy csomag mirelitből is elkészítheted.

 

 

Sóskafőzelék

Hozzávalók

  • 60 dkg sóska
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott sóskával dolgozol, hagyd kiolvadni. Ha friss a zöldség, tisztítsd meg, a vastag ereket vágd ki, és aprítsd fel. Hevíts olajat egy lábosban, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Rakd hozzá a sóskát, és fonnyaszd meg körülbelül öt perc alatt. Öntsd fel tejjel, és főzd forrástól számítva 10 percig. Ha szeretnéd, botmixerrel krémesítheted. 
A tejfölt dolgozd simára a liszttel, és csorgasd a sóskához. Közben folyamatosan kavargasd. Szórj hozzá ízlés szerint cukrot, sót, és főzd össze pár perc alatt. 
Hamarosan eljön a friss spenót ideje is, ricottával ravioliba is töltheted.

Ezt is szeretjük