Házi sós karamellöntet: gyorsan elkészül, sokáig eláll, és mennyei
Csupán négy hozzávalóból elkészítheted a csodálatos sós karamellt, amit sütikbe is felhasználhatsz, és önmagában is remek nass.
A gyorsan összeállítható sós karamellre könnyű rászokni. Feldobhatod vele a kedvenc desszertjeidet, különösen jó a fahéjas tekercshez, a sajttortához, a brownie-hoz és az almás pitéhez. Mutatós üvegben pedig ajándéknak is tökéletes. A hűtőben egy hónapig is eláll. Ha közben megszilárdul, mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen melegítsd fel, és újra folyékony lesz.
Sós karamellöntet
Hozzávalók
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1.2 dl tejszín
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A cukrot szórd egy vastagabb falú edénybe, és közepes lángon olvaszd meg. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Amikor borostyánszínű, és folyékony, húzd le a tűzről, és rögtön keverd hozzá a vajat. Dolgozd össze, majd öntsd hozzá a tejszínt. Kis lángon főzd addig, amíg a massza homogén nem lesz. A karamell hűlés közben tovább sűrűsödik. Töltsd át üvegbe, és tárold a hűtőben.
A pihe-puha brownie-t is még ellenállhatatlanabbá teheted sós karamelles öntettel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept