Pikáns, szaftos, sörben sült csülök: omlós hús, ropogós bőr
Ha szereted a zsírosabb húsokat, ezzel a sörös csülökkel nem bírsz majd betelni.
Igazi nagyevőknek is kedvezhetsz a sörben sült csülökkel. Nem fogyókúrás étel, de néha engedj a kísértésnek. A fűszerekkel nem kell csínján bánni, remekül illik hozzá a majoránna, a kömény, no meg a sok hagyma. Úgy tartják, addig kell sütni a csülköt, amíg leválik a csontról. Nincs vele sok munka, csak néha kell ránézni és locsolgatni.
Sörben sült csülök
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéscsülök
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl sör
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál fűszerkömény
- só
- bors
Elkészítés:
A csülköt öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával. Dörzsöld be vele a húst, rakd egy tepsibe a bőrös felével felfelé, takard le, és pácold legalább négy órán keresztül. Még jobb, ha sütés előtti este bepácolod, és egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben.
Másnap rakd rá a darabokra vágott vöröshagymát, és öntsd rá a sört. Fóliázd le, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül két és fél, három órán át. Közben forgasd át a húst, és locsold meg a szafttal. Ha könnyen beleszúrsz egy kést a csülökbe, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció