Sörben pácolt, ropogós oldalas: szaftos, és leomlik a csontról

Ha jól készíted, a sült oldalas nem lesz száraz és rágós. A siker egyik titka a pác, a másik pedig a lassú sütés.

Sörben pácolt oldalas
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól elkészített oldalas egyszerűen fenséges. Néhány trükköt érdemes bevetni a tökéletes eredményért. A fehér, kemény hártyát távolítsd el, hogy könnyebben puhuljon a hús, és a fűszerek jobban átjárják. A sörös pác abban is segít, hogy az oldalas omlósabb, szaftosabb legyen.  

Sörben pácolt oldalas

Hozzávalók

  • 1.5 kg sertésoldalas
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • köménymag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast alaposan mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. A csontok mellett szeleteld fel kisebb darabokra, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel. Rakd egy tálba, öntsd le a sörrel, és pihentesd legalább egy órát.


Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, majd rakd köré a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsd le a sörrel, amiben pácoltad, majd fedd le fóliával, és 150 fokon süsd körülbelül két órát. Közben locsolgasd és forgasd a szeleteket. Ha szükséges, pótold az elpárolgott folyadékot. Amikor már majdnem teljesen puha, 180 fokon süsd még fél órát. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas édesen, ragacsosan is fenséges. Amerikai módra, falatnyi darabokra vágva, csontról rágcsálva fogyasztandó.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük