Sörben pácolt, ropogós oldalas: szaftos, és leomlik a csontról
Ha jól készíted, a sült oldalas nem lesz száraz és rágós. A siker egyik titka a pác, a másik pedig a lassú sütés.
A jól elkészített oldalas egyszerűen fenséges. Néhány trükköt érdemes bevetni a tökéletes eredményért. A fehér, kemény hártyát távolítsd el, hogy könnyebben puhuljon a hús, és a fűszerek jobban átjárják. A sörös pác abban is segít, hogy az oldalas omlósabb, szaftosabb legyen.
Sörben pácolt oldalas
Hozzávalók
- 1.5 kg sertésoldalas
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl sör
- köménymag
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast alaposan mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. A csontok mellett szeleteld fel kisebb darabokra, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel. Rakd egy tálba, öntsd le a sörrel, és pihentesd legalább egy órát.
Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, majd rakd köré a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsd le a sörrel, amiben pácoltad, majd fedd le fóliával, és 150 fokon süsd körülbelül két órát. Közben locsolgasd és forgasd a szeleteket. Ha szükséges, pótold az elpárolgott folyadékot. Amikor már majdnem teljesen puha, 180 fokon süsd még fél órát. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Az oldalas édesen, ragacsosan is fenséges. Amerikai módra, falatnyi darabokra vágva, csontról rágcsálva fogyasztandó.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció