Sonkás-sajtos spárga leveles tésztában sütve: bolti tésztából pikk-pakk elkészül

A fűszeres, zsenge spárga és a ropogósra sült leveles tészta mindig jó párosítás. Érdemes még sonkát és sajtot is csomagolni a batyuba.

Sonkás-sajtos spárga leveles tésztában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sonkával, sok sajttal és spárgával sült leveles tésztával mindenkit könnyű elcsábítani. Tökéletes minden alkalomra, így reggelire, második fogásnak vagy akár vendégvárónak is. A spárga finomabb lesz, ha bekened fűszeres olívaolajjal. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, a végeredmény pedig már ránézésre étvágygerjesztő. 

sonkas-sajtos-sparga-leveles-tesztaban-recept
Fotó: iko636

Sonkás-sajtos spárga leveles tésztában

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag spárga
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 5 dkg sajt
  • szezámmag
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki. Vágd egyforma nagyságú négyzetekre. A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el. Mosd meg, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a spárgákat. 

Mindegyik négyzetre rakj egy szelet sonkát, egy darabka sajtot, és két-három szál spárgát. A tészta két ellentétes sarkát hajtsd egymásra, és kend meg villával felvert tojással, szórd meg sajttal és szezámmaggal. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd aranysárgára körülbelül 10-15 perc alatt. Tálaláskor még kakukkfűvel is feldobhatod. 
A spárgás pitét is muszáj kipróbálni. Ezt is elkészítheted az univerzális leveles tésztából.   

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük