Sonkás-sajtos spárga leveles tésztában sütve: bolti tésztából pikk-pakk elkészül
A fűszeres, zsenge spárga és a ropogósra sült leveles tészta mindig jó párosítás. Érdemes még sonkát és sajtot is csomagolni a batyuba.
A sonkával, sok sajttal és spárgával sült leveles tésztával mindenkit könnyű elcsábítani. Tökéletes minden alkalomra, így reggelire, második fogásnak vagy akár vendégvárónak is. A spárga finomabb lesz, ha bekened fűszeres olívaolajjal. Az elkészítése hihetetlenül egyszerű, a végeredmény pedig már ránézésre étvágygerjesztő.
Sonkás-sajtos spárga leveles tésztában
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag spárga
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A tetejére
- 1 db tojás
- 5 dkg sajt
- szezámmag
- kakukkfű
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki. Vágd egyforma nagyságú négyzetekre. A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el. Mosd meg, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, és kend be vele a spárgákat.
Mindegyik négyzetre rakj egy szelet sonkát, egy darabka sajtot, és két-három szál spárgát. A tészta két ellentétes sarkát hajtsd egymásra, és kend meg villával felvert tojással, szórd meg sajttal és szezámmaggal. Rendezd a batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd aranysárgára körülbelül 10-15 perc alatt. Tálaláskor még kakukkfűvel is feldobhatod.
A spárgás pitét is muszáj kipróbálni. Ezt is elkészítheted az univerzális leveles tésztából.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció