Töltött bundás kenyér sok sajttal és sonkával: ezt az egész család imádja
Ne mindig ugyanúgy készítsd a bundás kenyeret! A sajtos-sonkás változat igazán extra, és nagyon laktató.
A bundás kenyér reggelik és vacsorák nagy kedvence. Ne elégedj meg a legegyszerűbb változattal! Készíts belőle szendvicset, és úgy forgasd meg a tojásban. Megkönnyíted a dolgodat, ha toastkenyeret használsz. Bundás kenyérnek kiválóak a szikkadtabb szeletek is. Érdemes kétféle sajttal készíteni, sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény.
Sajtos-sonkás bundás kenyér
Hozzávalók
- 12 szelet toastkenyér
- 6 dkg sajt
- 6 szelet sonka
- 4 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Ha szükséges, a sonkát és a sajtot szeleteld fel. A tojásokat üsd egy tányérba, verd fel villával, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyereket rakd egymás mellé, és a felére rakj egy szelet sajtot, arra sonkát, majd ismét egy szelet sajt következik. Fordítsd össze mindegyiket egy üresen hagyott kenyérszelettel.
Hevíts olajat egy serpenyőben, majd a szendvicsek alsó és felső részét is mártsd bele a tojásba. Érdemes fogvájót szúrni a kenyerekbe, hogy ne essenek szét sütés közben. Ha a kenyér alja megpirult, fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A bundás kenyér édes is lehet. Juharsziruppal, gyümölcsökkel mennyei reggeli, sőt akár desszertként is kínálhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció