Egyszerű sonkás sajtkrokett maradék sajtokból: tepsiben is megsütheted

A rántott sajt alternatívájaként is elkészítheted az isteni sajtkrokettet, sonkával felturbózva.

sonkas-sajtos-krokett
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha vannak sajtmaradékok a hűtődben, készíts belőlük kívül ropogós kroketteket! Többféle sajtból még ízletesebb végeredményt kaphatsz, és az sem baj, ha az alapanyagok kicsit szárazak. Önmagában bármilyen mártogatóssal, salátával is kínálhatod a krokettet, továbbá feltétként a főzelékeket is izgalmasabbá teheted vele. 

Sonkás sajtkrokett

Hozzávalók

  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sonka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtdarabkákat tedd egy-két órára a fagyasztóba, majd reszeld őket egy tálba, add hozzá a lisztet, a tojást és a kis darabokra vágott sonkát is. Jól dolgozd össze, és formázz a masszából ízlés szerinti rudakat. Forgasd zsemlemorzsába, majd a felesleget kicsit rázd le.
 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el bennük a kroketteket. Locsold meg a kroketteket egy kevés olajjal, és tedd a forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 20 percig, félidőben forgasd meg őket. Ha szép aranybarnák, kiveheted tepsit a sütőből. 

Sajtos tésztából is készíthetsz ínyenc golyókat, a maradékok felhasználására az egyik legjobb ötlet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük