Sonkás rakott tészta sok sajttal és tejföllel - Kiadós, ízletes vacsora 40 perc alatt

Sonkás rakott tészta sok sajttal és tejföllel - Kiadós, ízletes vacsora 40 perc alatt
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ehhez az ínycsiklandó fogáshoz tényleg csak néhány otthon is fellelhető hozzávaló szükséges, és még munka után is lesz erőd elkészíteni. A szalonna különleges ízt ad az ételnek. A tetején lévő ropogós sajtért pedig igazi családi harc zajlik majd. Szinte bármilyen tésztát használhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 25 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg szalonna
  • 5 dl tejföl
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forralj fel körülbelül hat liter sós vizet, majd ha már lobog, rakd bele a tésztát. Főzd hét-kilenc percig, vagyis addig, amíg fogkemény nem lesz. Ha már nem roppanós, de még nem is puha, szűrd le a tésztát. A sonkát és a szalonnát vágd kis kockákra, és kevés zsíron pirítsd meg.

Helyezd a kifőtt tésztát egy kivajazott tepsi aljára, szórd rá a sonkás szalonnát, majd a tejföl és a sajt felét is. Következhet még egy réteg tészta, majd fedd be az egészet a maradék tejföllel és reszelt sajttal. Hogy ne legyen olyan száraz az étel, tegyél kis vajdarabkákat a tetejére. Süsd 180 fokon 20-25 percig, vagy amíg a sajt piros nem lesz.
 

Ezt is szeretjük