Füstölt húsos sólet
A legfinomabb, amit eddig ettél
Bár a sólet füstölt libával az igazi, tarjával, csülökkel vagy kolbásszal is készítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sólet időigényes étel, ám néha mégis érdemes beiktatnod a menübe, hiszen nagyon ízletes. Más nem is kell mellé, mivel egy tányértól mindenki jóllakik. A legjobb, ha jól zárható cserépedényben készíted. 

Sólet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehérbab
  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg gersli
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A babot a főzés előtti este válogasd át, mosd meg, és áztasd kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Keverj hozzá szódabikarbónát, így kevésbé terheli meg a gyomrot, és gyorsabban puhul. Másnap pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra. Tégy zsírt egy jól zárható cserépedénybe, dobd rá a hagymákat, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babot, a gerslit és a nyers füstölt húst.

Öntsd fel a hozzávalókat körülbelül két ujjnyival több vízbe, mint amennyi mindent ellep. Tedd előmelegített sütőbe, fedő alatt három-négy órán át süsd körülbelül 150 fokon. Szükség esetén közben pótold alatta a vizet. Akkor jó, ha a bab és a hús is puha. Tálaláskor kínálj mellé főtt tojást.

Ezt is szeretjük