Füstölt húsos sólet
A legfinomabb, amit eddig ettél
Bár a sólet füstölt libával az igazi, tarjával, csülökkel vagy kolbásszal is készítheted.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Gisele Bündchen édesanyjától örökölte szépségét: most már értjük, 40 évesen miért néz ki úgy, ahogy »

Centikkel karcsúbbnak tűnik a derekad, ha beveted ezeket az öltözködési trükköket: egyszerűen követhető, alaknyújtó szettek »

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sólet időigényes étel, ám néha mégis érdemes beiktatnod a menübe, hiszen nagyon ízletes. Más nem is kell mellé, mivel egy tányértól mindenki jóllakik. A legjobb, ha jól zárható cserépedényben készíted. 

Sólet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehérbab
  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg gersli
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A babot a főzés előtti este válogasd át, mosd meg, és áztasd kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Keverj hozzá szódabikarbónát, így kevésbé terheli meg a gyomrot, és gyorsabban puhul. Másnap pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra. Tégy zsírt egy jól zárható cserépedénybe, dobd rá a hagymákat, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babot, a gerslit és a nyers füstölt húst.

Öntsd fel a hozzávalókat körülbelül két ujjnyival több vízbe, mint amennyi mindent ellep. Tedd előmelegített sütőbe, fedő alatt három-négy órán át süsd körülbelül 150 fokon. Szükség esetén közben pótold alatta a vizet. Akkor jó, ha a bab és a hús is puha. Tálaláskor kínálj mellé főtt tojást.

Ezt is szeretjük