Füstölt húsos sólet
Bár a sólet füstölt libával az igazi, tarjával, csülökkel vagy kolbásszal is készítheted.
A sólet időigényes étel, ám néha mégis érdemes beiktatnod a menübe, hiszen nagyon ízletes. Más nem is kell mellé, mivel egy tányértól mindenki jóllakik. A legjobb, ha jól zárható cserépedényben készíted.
Sólet
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg fehérbab
- 50 dkg füstölt hús
- 20 dkg gersli
- 4 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A babot a főzés előtti este válogasd át, mosd meg, és áztasd kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Keverj hozzá szódabikarbónát, így kevésbé terheli meg a gyomrot, és gyorsabban puhul. Másnap pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra. Tégy zsírt egy jól zárható cserépedénybe, dobd rá a hagymákat, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babot, a gerslit és a nyers füstölt húst.
Öntsd fel a hozzávalókat körülbelül két ujjnyival több vízbe, mint amennyi mindent ellep. Tedd előmelegített sütőbe, fedő alatt három-négy órán át süsd körülbelül 150 fokon. Szükség esetén közben pótold alatta a vizet. Akkor jó, ha a bab és a hús is puha. Tálaláskor kínálj mellé főtt tojást.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció