A legfinomabb házi Snickers-torta: selymes krémmel, karamellel és mogyoróval
Ha szereted a Snickers csokit, ez a gazdagon megrakott Snickers-torta is ízleni fog.
Selymes krém, mogyoró és karamell: ez a méltán népszerű Snickers csoki alapja. Ezekkel a hozzávalókkal ellenállhatatlan tortát is süthetsz, ami minden születésnapon vagy egyéb ünnepségen sikert fog aratni.
Snickers-torta
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 dl tej
- 0.3 dl étolaj
A karamellhez
- 15 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1.5 dl tejszín
A mogyorós réteghez
- 7.5 dkg sótlan földimogyoró
A krémhez
- 40 dkg mascarpone
- 2.5 dkg porcukor
- 1.5 dl tejszín
- 1 teáskanál vaníliás cukor
A csokimázhoz
- 13 dkg étcsoki
- 4 dkg sótlan földimogyoró
- 0.5 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval verd robotgéppel addig, amíg megnő és kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a tejet és az olajat is. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a tojásos masszához. Fakanállal vagy műanyag spatulával keverd össze az egészet, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni.
Amíg a tészta hűl, állítsd össze a karamelles réteget. A cukrot öntsd egy vastag aljú, kisebb lábosba, és alacsony lángon olvaszd fel nagyjából negyedóra alatt. Közben a tejszínt forrald fel, és öntsd az időközben folyékonyra és barnára olvadt cukorra. Fakanál segítségével keverd teljesen simára, majd vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat.
A földimogyorót éles késsel aprítsd fel. A krémhez a mascarponét robotgéppel keverd simára a tejszínnel, porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kihűlt tortát lapjával vágd három részre. Helyezd vissza az egyik lapot a tortaformába, és kend meg a krém felével. Fedd be egy másik lappal, kend meg a maradék krémmel, a karamellel és a mogyoróval, majd helyezd a tetejére a harmadik lapot, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy összeálljon.
A csokimázhoz az étcsokit gőz fölött olvaszd össze a tejszínnel, majd keverd el a felaprított mogyoróval, és egyengesd el a torta tetején és oldalán. Tedd vissza a hűtőbe 15-20 percre, hogy a bevonat is megszilárduljon rajta.
Aki szívesen készíti el a boltban kapható édességeket sütemény formájában, annak az oreós sajttorta is hamar a kedvencévé válhat majd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció