Grillezett sertésszelet sörös pácban - Az egyik legjobb grillrecept
Sokkal ízletesebb lesz a sertésszelet, ha a sütő helyett grillen készíted el.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes a húst a grillezés előtti napon bepácolni, hogy még omlósabb, szaftosabb és zamatosabb legyen. A sör kifejezetten jót tesz a sertésnek. A gyerekek is nyugodtan megehetik, mert sütés közben az alkohol elpárolog.

Ha a szárazabb húsokat kedveled, karajt, ha a szaftosabbat, akkor tarját válassz. A fűszeres sertésszeletet grillezett zöldségekkel kínáld.

Sertésszelet sörös pácban

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 2,5 dl sör
  • fél dl olaj
  • 1  vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc, pácolás: 1 éjszaka

A húst mosd meg, töröld szárazra, majd vágd vastagabb szeletekre. A páchoz egy nagyobb tálban vagy zárható edényben keverd össze a sört, az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, takard le, és tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Így a sertésszelet belsejét is jól átjárják az ízek, és szaftos marad. 

Sütés előtt készítsd elő a grillt. Pakold a húst a forró rácsra, és többször megforgatva, lassan süsd meg szép pirosra. Közben folyamatosan kenegesd a páccal. Ha kész, vedd le a grillről, és hagyd még öt-tíz percig pihenni, utána tálald. 

Blog.hu ajánló