Grillezett sertésszelet sörös pácban - Az egyik legjobb grillrecept
Sokkal ízletesebb lesz a sertésszelet, ha a sütő helyett grillen készíted el.
Érdemes a húst a grillezés előtti napon bepácolni, hogy még omlósabb, szaftosabb és zamatosabb legyen. A sör kifejezetten jót tesz a sertésnek. A gyerekek is nyugodtan megehetik, mert sütés közben az alkohol elpárolog.
Ha a szárazabb húsokat kedveled, karajt, ha a szaftosabbat, akkor tarját válassz. A fűszeres sertésszeletet grillezett zöldségekkel kínáld.
Sertésszelet sörös pácban
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 2,5 dl sör
- fél dl olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés ideje: 40 perc, pácolás: 1 éjszaka
A húst mosd meg, töröld szárazra, majd vágd vastagabb szeletekre. A páchoz egy nagyobb tálban vagy zárható edényben keverd össze a sört, az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, takard le, és tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Így a sertésszelet belsejét is jól átjárják az ízek, és szaftos marad.
Sütés előtt készítsd elő a grillt. Pakold a húst a forró rácsra, és többször megforgatva, lassan süsd meg szép pirosra. Közben folyamatosan kenegesd a páccal. Ha kész, vedd le a grillről, és hagyd még öt-tíz percig pihenni, utána tálald.