Omlós sertéssült gyors barnamártással: így marad igazán szaftos a hús
Dobd fel a fűszeres sült húst barnamártással! A szárazabb sertéskarajhoz kifejezetten illik.

sertessult-barnamartassal
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült, szaftos, fűszeres sertéskaraj minden alkalomra tökéletes, ráadásul nincs is vele sok teendő. Barnamártással pedig olyan, mint régen a nagyinál vagy a menzán. Az eredeti szósz kicsit időigényes, ez a változat sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ám ez nem von le semmit az élvezeti értékéből. 

Sertéssült gyors barnamártással

Hozzávalók:

A húshoz

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 kávéskanál kömény
  • 2 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 4 gerezd fokhagyma

A barnamártáshoz

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 7 dl víz
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsöld be sóval, borssal, köménnyel. Néhány helyen egy éles késsel ejts rajta több mélyedést, és a résekbe nyomj fél-fél gerezd fokhagymát. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a sertéshúst, a tetejére tedd a felvagdosott vöröshagymát. Mehet legalább egy-két órára a hűtőbe. Pihentetés után önts a hús alá vizet, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd két-két és fél órát. Ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a sertést. 

A barnamártáshoz a zöldségeket tisztítsd meg, reszeld le. Az olajat hevítsd fel, szórd hozzá a cukrot, és pirítsd meg. Rakd hozzá a zöldségeket, majd ízesítsd mustárral és ketchuppal. Mehet hozzá a liszt, keverd össze jól a zöldségekkel, és öntsd fel hét deci vízzel. Főzd kis lángon 20 percig, közben sózd, borsozd. Szűrd át, majd a hússal együtt kínáld. Amennyiben túl híg, keverj még hozzá kevés lisztet, és forrald össze.

 

Ezt is szeretjük