Pihe-puha, serpenyős álomsüti sok áfonyával: ezt feltétlenül ki kell próbálnod
Ha nem szeretnél túl nagy adag édességet készíteni, ez a serpenyős áfonyás süti pont ideális.
Addig próbáld ki ezt a serpenyős áfonyás sütit, amíg friss gyümölcsből készítheted. A nagyon egészséges, fanyar áfonya sokat dob az egyszerű édességen. A könnyű tésztát pillanatok alatt összeállítod. Önmagában is csodás, de kínálhatod tejszínnel, fagyival is, úgy még élvezetesebb.
Serpenyős-áfonyás süti
Hozzávalók
- 20 dkg áfonya
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 3 evőkanál tej
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A vajat vedd ki előre a hűtőből, hogy puha legyen. Rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, a tejet és a tojást, majd keverd habosra. Adagold hozzá fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet, és szórd hozzá a citrom reszelt héját, majd dolgozd simára a masszát. Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le.
Egyengesd a tésztát vajjal kikent serpenyőbe, és szórd meg az áfonyával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a próba során nem marad a tésztába szúrt tűn massza, vedd ki a sütőből. Amennyiben ragacsos lesz, süsd tovább. Várd meg, míg langyosra hűl, utána fordítsd csak ki a serpenyőből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept