Serpenyőben sült, ropogós almarózsa fahéjjal megbolondítva: leveles tésztából készül
Ezzel mindenkit elkápráztatsz. A ropogós almarózsa az egyik legmutatósabb süti, amit ráadásul elkészíteni sem bonyolult.

almarozsa-serpenyoben
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Torta vagy pite helyett is remek választás a serpenyőben sült almarózsa. Ez a káprázatos, nagyon gyümölcsös süti tényleg feldobja az asztalt, és az íze is csodás. Nem kell a tésztakészítéssel sem foglalatoskodnod, tökéletes hozzá a bolti leveles tészta. Kínálhatod karamellel, esetleg csorgathatsz rá juharszirupot. 

Serpenyőben sült almarózsa

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Az almákat alaposan mosd meg, vedd ketté, távolítsd el a magházakat, majd vágd vékony, másfél-két milliméteres szeletekre. Rakd a gyümölcsöket egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Facsard bele a citrom levét, adj hozzá három evőkanál cukrot, és főzd forrástól számítva egy-két percig. Amikor kicsit megpuhulnak, hajlíthatóvá válnak, szűrd le, és csepegtesd le. 
 

Két kisebb vagy egy nagyobb serpenyőt kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a kör alakúra nyújtott tésztát úgy, hogy az edény oldalára is kerüljön. Szurkáld meg villával több helyen. A széléről befelé haladva rakosgad körbe a tésztát az almaszeletekkel úgy, hogy azok kicsit fedjék egymást. Szórd meg a maradék cukorral és a fahéjjal, told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd szép pirosra 15 perc alatt.  
A rácsos almás pite is tökéletes választás, ha szeretnél igazán finom, őszies sütivel kirukkolni. 

Ezt is szeretjük