Ez az angolok kedvenc péksütije: így készül a scone
A pogácsához hasonló scone Angliában kötelező kelléke a reggelinek.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A scone lehet sós, édes, háromszög, négyzet vagy pogácsa alakú, leginkább az utóbbi formában találkozhatsz vele. Pikk-pakk összeállíthatod, tehetsz bele aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat, megkenheted vajjal, kínálhatod sajttal. Kardos Éva receptjében dió van, de ha hagyományoshoz tegyél bele mazsolát, és edd tejszínhabbal és eperlekvárral.

Scone

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg dió
  • 2 púpozott teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, majd add hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és keverd alaposan össze. Mehet hozzá a feldarabolt hideg vaj is, majd az ujjaiddal morzsold össze. Dolgozd hozzá az apróra összevágott diót is. Öntsd hozzá a hideg tejet, késsel keverd össze a tésztát, és borítsd lisztezett felületre. Egy-két mozdulattal formáld cipóvá, de ne gyúrd túl sokáig, mert akkor túl tömör lesz a sütemény. Végül kézzel lapítsd a tésztát körülbelül 3 centi vastagra, és vágd fel hat-nyolc nagyobb háromszögre.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és tedd rá a sütiket. Kend meg őket felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 15 perc alatt aranyszínűre. Közben a tészta szépen megemelkedik. A sütőből a kivéve helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

Ezt is szeretjük