Savanyú krumplileves sok zöldséggel: tartalmas, melengető fogás
A krumplileves mindig jól jön, hideg téli napokon különösen. Karakteresebb ízéről az ecet és a bacon gondoskodik.


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Valódi időutazás ez a tartalmas, melengető leves, ami hideg estéken különösen jólesik. Semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, csak krumpli, zöldségek és egy darab füstölt hús. Ezek mindig megtalálhatóak voltak a nagymama kamrájában. A sima ecet helyett érdemes fehérborecettel is kipróbálni.
Savanyú krumplileves
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 szál virsli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 szál zellerzöld
- 3 szál petrezselyem
- 2 teáskanál sertészsír
- 1 szál sárgarépa
- 0.5 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- ecet
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, és szeleteld fel. A sertészsíron pirítsd meg a felaprított szalonnát. A pörcdarabokat szedd ki, majd a zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá az átnyomott fokhagymát, és kevergesd tovább egy-két percig.
Tedd a fazékba a krumplit és a többi zöldséget, majd öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, a petrezselymet és a zellerzöldet. Lassú tűzön kezdd el főzni.
Amíg a leves fő, karikázd fel a virslit. Amikor már minden puha, tedd a levesbe, és főzd még pár percig. Keverd a leveshez az ecetet, és rottyantsd össze. Ízlés szerint tálalhatod tejföllel, de anélkül is nagyon finom.
Ha kedveled a savanyú ízeket, biztos, hogy az ízletes savanyúkáposzta-leves is hamar a kedvenceddé válik.
Még több recept